Nieuws

Algemeen: It giet oan bij SIJE
   (29-03-2018)

It giet oan bij SIJE

Voor de één na laatste training heeft er weer een heuse elfstedentocht plaatsgevonden voor de pupillen van de binnenbaan. Er is een parcours uitgezet, inclusief "bruggetjes", "klunen" en natuurlijk de stempelposten! Dit jaar deden ook de Hengelose en Wierdense IJsclub mee en samen met deze trainers is alles klaargezet en geregeld. Alle pupillen kregen een officiële stempelkaart en konden na elke ronde een stempel ophalen.

De opkomst was hoog en er werd hard geschaatst om de elf stempels te halen. Dankzij de hulp van ouders konden de pupillen vlug hun stempel halen en weer door. Het is sommige pupillen zelfs gelukt om de elfstedentocht twee keer te doen: 22 stempels. Er is afgesloten met een gezamelijk spel en wat lekkers na de tijd.

Wij kijken terug op een leuk evenement en een goede samenwerking met de Hengelose en de Wierdense IJsclub. Voor herhaling vatbaar, maar nu eerst het zomerseizoen: waarin we ook weer genoeg leuke activiteiten hebben. Een uitje voor de jeugdleden (eind mei, begin juni), een trainersuitje, de skeelertijdrit, rutbeekrondrit en wie weet wat nog meer.

(Terug naar boven)


Algemeen: Clubkampioenschap SIJE
   (27-03-2018)

SIJE leden in actie op clubkampioenschap

 

17 maart was het zover. De dag der dagen was aangebroken… Het jaarlijkse clubkampioenschap van onze eigen Enschedese schaatsvereniging SIJE.

Zo’n 60 leden en een enkele gastrijder hebben gestreden om de felbegeerde medailles.

Daarnaast kon deze wedstrijd natuurlijk niet plaatsvinden zonder vrijwilligers bij de tijdwaarneming, bochtencommissarissen, aanmelding wedstrijden, catering en misschien ben ik nog wel iemand vergeten. Maar het is natuurlijk wel geweldig dat we als vereniging zelf zo’n evenement kunnen organiseren.

Tijdens het clubkampioenschap waren er natuurlijk de nodige successen te vieren. Uiteraard de clubkampioenen. Maar ook 39 persoonlijke records. 6 deelnemers die voor het eerst een wedstrijd reden. Eén schaatsster die voor het eerst sinds jaren weer een wedstrijd reed. Pupillen die hun trainers aanmoedigden op de verschillende afstanden. Trainers die kapot gingen op de 10 km. Een massastart in alle leeftijdscategorieën. Kortom te veel om op te noemen. Maar een mooie avond was het wel!

De uitslagen kun je vinden op:

http://www.bctwente.nl/langebaan/inschrijven/ en dan oude wedstrijden tonen aanvinken

(Terug naar boven)


Algemeen: SIJE-leden actief bij schaatsvierdaagse
   (27-02-2018)

Voorjaarsvakantie, eindelijk tijd om uit te rusten.....

Dat dit voor de leden van SIJE niet opgaat, blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen van SIJE-leden voor de schaatsvierdaagse.

Deze 1e schaatsvierdaagse van ijsbaan Twente in Enschede is van maandag t/m donderdag. 

Elke ochtend en avond kunnen er verschillende afstanden geschaatst worden. Er is keuze tussen 4, 8 en 16 kilometer per dag.

Voor de kinderen die regelmatig trainen is dit in een handomdraai gebeurd. 4 km is 10 ronden en dat is een makkie als we de meeste kinderen mogen geloven. Er wordt door de schaatsers van SIJE dan ook flink doorgeschaatst, als het even kan in een groepje. Net zo gezellig en af en toe uit de wind rijden is ook wel fijn. 

Nadat het opgegeven aantal ronden gereden is, begint bij de jeugdleden het officieuze clubkampioenschap: 'wie kan de meeste rondjes schaatsen'. 

Gisteren werd het clubrecord op 95 ronden gezet, vandaag was het maximum al iets lager. Misschien dat er toch iets van vermoeidheid begint te ontstaan en die voorjaarsvakantie toch nog gebruikt wordt waarvoor de vakantie bedoeld is. Uitrusten. Alhoewel... Het is natuurlijk een goede training voor het natuurijs dat ons aan het einde van deze week te wachten staat.

En daar doe je het als schaatser voor. En voor het plezier natuurlijk!

 

(Terug naar boven)


trainingen: verplaatsen training binnenbaan
   (16-02-2018)

De pupillen-binnen baantraining van zaterdag 17-02-2018 (morgen) van 7.45 tot 8.45 kan gewoon op de binnenbaan gehouden worden, omdat de kunstrijders van Pirouette een weekje overslaan.

 

Dit houdt de training op de binnenbaan   (17-02-2018) gewoon op de binnenbaan is, normale tijden (7.45 tot 8.45) 

Op zaterdag (24-2-2018) wordt de training van de binnenbaan naar de buitenbaan verplaatst. De tijden zijn 7.55 tot 9.05 uur. Voor de training is er natuurlijk wel een gezamenlijke warming up.

 

André

secretariaat@sije.nl

(Terug naar boven)


Algemeen: Baankampioenschappen ijsbaan Twente
   (06-02-2018)

Op zaterdag 3 februari zijn op de ijsbaan Twente de baankampioenschappen verreden.

Tijdens deze wedstrijd voor de pupillen die actief zijn op de ijsbaan Twente waren er de nodige successen te vieren voor de schaatsers van SIJE.

Voor de gebroeders Nauta was er voor zowel Daniël als Alec een eerste plek in het algemeen klassement na 2 afstanden. Voor Alec waren er tevens 2 persoonlijke records te noteren.

Ook Marit de Jong en Teun Bos lieten zich van hun beste kant zien met persoonlijke toptijden.

Voor alle vier een goede prestatie waarop ze trots kunnen zijn.

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen: Flevonice
   (04-02-2018)

 

3 februari zijn de we naar Flevonice er geweest. Om 10.30 zijn per bus vertrokken. Bij aankomst kregen we eerst koffie en chooclademelk. Eerst een uur schaatsen en toen de lunch. Na de luch weer schaatsen tot 15.00 uur. We hebben mooi weer gehad, zelfs een zonnetje. Toen ieder van het ijs was begon het te regenen. 

Om 17.00 uur waren we weer bij de ijsbaan. Een zeer geslaagde dag. Alle deelnemers bedanken de feestcommissie voor de goed organisatie. Zelfs het weer was goed geregeld. 

 

Voor de fotoś en filmpjes zie deze link. 

 

 

 

(Terug naar boven)

Loginstatus

Zoek in site:

Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

Nieuws

29-03-2018

It giet oan bij SIJE

Lees meer...

27-03-2018

Clubkampioenschap SIJE

Lees meer...

27-02-2018

SIJE-leden actief bij schaatsvierdaagse

Lees meer...

16-02-2018

verplaatsen training binnenbaan

Lees meer...

06-02-2018

Baankampioenschappen ijsbaan Twente

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...